Opdracht

Bronzen beelden zijn goed in opdracht te maken. Ik merk dat er in het begin soms wat vrees is om een opdracht te verlenen. Wat gaat dat kosten? Hoe ziet het er straks uit? Dit zijn terechte vragen, maar na een eerste gesprek verdwijnen meestal de bezwaren om plaats te maken voor enthousiasme en nieuwsgierigheid naar het eindresultaat.

Ik ben gewend aan het werken in opdracht. Ik kan U met vele voorbeelden laten zien hoe het maken van een beeld werkt. Ook is het niet zo dat een bronzen beeld van de een op de andere dag klaar is. Ik neem U mee in het proces en kritiek is welkom. Beelden in opdracht worden eerst in klei of modelwas gemaakt. Pas daarna gieten we het beeld in brons. U ziet dus eigenlijk al het eindresultaat voordat het definitief in brons klaar is. We beslissen samen of het model klaar is om te gieten of dat er nog wat puntjes zijn aan te passen.

Hoe werkt het?

Voor borstbeelden is het beste dat de persoon komt modelzitten. Ik kan vanaf foto’s werken maar dat gaat minder snel, afhankelijk van de beschikbare foto’s U kunt ook een eigen idee aandragen  met behulp van foto’s of schetsen.  Bij een atelierbezoek bepalen we dan samen het ontwerp. Het Atelierbezoek is ook een mooie gelegenheid om echt goed te zien hoe ik werk. Ik werk meestal aan meerdere beelden tegelijk, om een werkstuk even te laten bezinken. Bij grote beelden in opdracht maak ik in de regel één of meerdere kleine modelbeeldjes gemaakt. Dit om de ruimtelijke dimensies van het grote beeld al van te voren duidelijk te hebben.

Andere Materialen

In uitzonderlijke gevallen, als de omstandigheden daarom vragen, kan ik mijn beelden ook in een andere materialen afgieten. Dat kan in kunsthars, aluminium of gietijzer. Mooier en goedkoper is dat niet en bij gietijzer zelfs een stuk duurder. De beste beelden zijn in die kunsthars. Ze zijn in zeer goede en mooie patineringen afgewerkt.

Vaste Prijsafspraak

Werken met brons is een intensief proces, met vele uren noeste arbeid. De prijs van beelden in opdracht zal o.a afhangen van de omvang, de mate van detaillering en de oplage. Voordat met het werk wordt begonnen wordt met U altijd een vaste prijs afgesproken.

 

Opdrachtjaappaasman
Call Now ButtonBel Mij